Close
Exercise : History of State Economic Development since 1947 Geography of Jharkhand Jungle River Mountain Mountain Mine Mineral etc MCQ Questions and Answers

1. बिरसा कृषि विश्वविद्यालय का उद्घाटन किस प्रधानमंत्री द्वारा किया गया

A.  
B.  
C.  
D.  

Correct Answer : C. इंदिरा गांधी

Description :
No answer description available for this question. Let us discuss.

View Answer 50/50 Workspace Report Discuss

2. पंचेत बांध कब बना

A.  
B.  
C.  
D.  

Correct Answer : D. 1959

Description :
No answer description available for this question. Let us discuss.

View Answer 50/50 Workspace Report Discuss

3. दामोदर घाटी निगम की स्थापना कब की गई

A.  
B.  
C.  
D.  

Correct Answer : A. 1948

Description :
No answer description available for this question. Let us discuss.

View Answer 50/50 Workspace Report Discuss

4. मैथन डैम कब बनाया गया

A.  
B.  
C.  
D.  

Correct Answer : D. 1958

Description :
No answer description available for this question. Let us discuss.

View Answer 50/50 Workspace Report Discuss

5. बोकारो बांध किस जिले में है

A.  
B.  
C.  
D.  

Correct Answer : B. बोकारो

Description :
No answer description available for this question. Let us discuss.

View Answer 50/50 Workspace Report Discuss

6. पंचेत बांध किस नदी पर है

A.  
B.  
C.  
D.  

Correct Answer : C. दामोदर व बराकर

Description :
No answer description available for this question. Let us discuss.

View Answer 50/50 Workspace Report Discuss

7. रसायन एवं उर्वरक का कारखाना धनबाद जिले में सिंदरी नामक स्थान पर कब स्थापित किया गया

A.  
B.  
C.  
D.  

Correct Answer : C. 1951

Description :
No answer description available for this question. Let us discuss.

View Answer 50/50 Workspace Report Discuss

8. रांची विश्वविद्यालय की स्थापना कब हुई

A.  
B.  
C.  
D.  

Correct Answer : D. 1960

Description :
No answer description available for this question. Let us discuss.

View Answer 50/50 Workspace Report Discuss

9. बोकारो बांध किस नदी पर है

A.  
B.  
C.  
D.  

Correct Answer : D. बोकारो नदी

Description :
No answer description available for this question. Let us discuss.

View Answer 50/50 Workspace Report Discuss

10. एचईसी में उत्पादन कब शुरू हुआ

A.  
B.  
C.  
D.  

Correct Answer : B. 1963

Description :
No answer description available for this question. Let us discuss.

View Answer 50/50 Workspace Report Discuss

Search Current Affairs by date
Other Category List